УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент са докторатом

Департман за архитектуру

Број кабинета: 349

Ужа научна област:
архитектура и процес пројектовања

Области истраживања:
свакодневница у архитектури; алтернативни модели процеса пројектовања стамбеног простора

Далиа Дуканац (1989) дипломирала је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду (2013). Тренутно је у звању асистента са дипломом Мастер инжењер архитектуре док похађа докторске академске студије.

Бави се истраживањем архитектуре стамбеног простора кроз теорију и праксу, посвећујући посебну пажњу партиципацији и алтернативним моделима процеса пројектовања простора становања. Интересовање за ове теме подстакнуто је радом на позицији млађег истраживача на Технолошком институту у Манипалу Универзитета у Индији у оквиру пројекта документoвања вернакуларне архитектуре Банту кућа Карнатака подручја (2012).

Активно учествује на архитектонско-урбанистичким конкурсима где је добитник више награда на националним и интернационалним нивоима. Такође промовише архитектуру као интердисциплинарни предмет стварајући изложбе визуелних уметности и интерактивног дизајна. Излагала је рад Београд у соби (са Јелић И.) на Прашком квадријеналу 2015 у оквиру националне делегације која је освојила Златну медаљу за Покретање дијалога. Тренутно спроводи низ изложби (са Јелић И.) у различитим европским градовима под називом City in a Room.

https://raf.arh.bg.ac.rs/browse?type=author&value=Dukanac%2C+Dalia