УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за урбанизам

Број кабинета: 011

Ужа научна област:
урбанизам и просторно планирање

Области истраживања:
урбанистичко пројектовање и планирање

Предраг Јовановић (1987) је завршио Основне академске студије Архитектуре (2009) и Мастер академске студије Архитектура (2011) са усмерењем Урбанизам на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, где је 2015. године уписао докторске студије.

По завршетку Мастер студија ангажован је од стране Архитектонског факултета на пројекту Идејног, програмског, урбанистичко-архитектонског решења приобаља на десној обали реке Саве у потезу између Бранковог моста и ушћа Топчидерске реке (2011-2012). Сарађивао је са др Зораном Ђукановићем и др Јеленом Живковић на међународном научно-истраживачком пројекту Measuring non-мeasurable који је реализован под покровитељством Јапанске владе на KEIO универзитету у Токију, Јапан (2012). Од пролећа 2015. године учествује у међународном пројекту Alghero – Negotin, који се под покровитељством Италијанске амбасаде у Београду реализује између локалних самоуправа града Алгера у Италији и Неготина у Србији.

Од фебруара 2012. године активно учествује у извођењу наставе као сарадник-волонтер на Архитектонском факултету. На Шумарском факултету Универзитета у Београду ангажован је од марта 2015. године као сарадник у настави на предметима Основе урбанизма и Обликовање отворених градских простора.

Његов студентски рад Измаглица – Систем постепеног откривања, рађен под менторством др Владана Ђокића и др Милице Милојевић, објављен је у публикацијама Културни предио Бока Которска (аутори: др В. Ђокић, др Ј. Цвејић, др С. Љешковић Митровић; 2010), и Градови и тргови Медитерана (аутори: др В. Ђокић и др М. Милојевић; 2011), а излаган је и на изложбама Културни предио Бока Которска (аутори: др В. Ђокић, др Ј. Цвејић, др С. Љешковић Митровић; 2010), и Градови и тргови Медитерана (аутори: др В. Ђокић и др М. Милојевић; 2011).

У периоду од јануара 2013. године до децембра 2014. године био је хонорарно ангажован у архитектонском бироу П.Ј. студио на изради архитектонско-урбанистичких пројеката. Учествовао је у изради конкурсних решења Блок 42 (2014), Хотелско-бањски комплекс на Палићу (2014) и Три трга (2015).