УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Доцент

Департман за урбанизам

Број кабинета: 344a

Ужа научна област:
урбанизам и просторно планирање

Области истраживања:
урбани менаџмент и економија; урбанистичко планирање и пројектовање

Данило С. Фурунџић (1980) завршио је Математичку гимназију у Београду, као носилац Вукове дипломе. На Универзитету у Београду – Архитектонском факултету је дипломирао (2004), као студент генерације, и докторирао (2017), освојивши награду Привредне коморе Србије за најбољу докторску дисертацију у области архитектуре у Србији у школској 2016/2017.

Добио је француску стипендију и завршио последипломске студије на Централној школи Париза (École Centrale Paris) (2005-2006). Радио је и усавршавао се у Београду, Паризу и Кувајту (2004-2008).

На Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, на Департману за урбанизам, изабран је за асистента (2008) и затим за доцента (2017).

Учествовао је на три нaучно-истраживачка пројекта и објавио више радова у часописима и зборницима. Сарађује у привреди, као архитекта, урбаниста и консултант за инвестиције. Урадио је десетак студија изводљивости. Аутор је више изведених објеката и ентеријера. Излагао је на Салонима урбанизма (УУС), Салонима архитектуре (МПУ) и Мајским изложбама (УЛУПУДС).

http://danilof.net/