УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЕ ЗА ПОСТДОКТОРСКЕ Стипендије на CAPRIS UKIM у Скопљу

Screenshot 2024-06-26 at 10.13.33

CAPRIS UKIM позива младе постдокторате истраживаче, млађе сараднике, напредне студенте докторских студија и професионалце из области архитектуре, урбанизма и дизајна, визуелних уметности, перформанса, грађанских и ИЦТ инжењера, истраживача података, научника из области животне средине, друштвених научника, филозофа и други да спроводе своја истраживања у високо колаборативном и експерименталном окружењу, које карактерише независна студија уз упутства и доприносе и размена са водећим научницима и новим иноваторима, дизајнерима и научницима из Европе и шире.

Програм стипендирања ће се фокусирати на међукултурна и међудисциплинарна истраживања и иновације; истраживање иновативних друштвених и урбаних модела за друштвено и културно одрживију и заједничку глобалну будућност. Предавачи на програму су гостујући реномирани истраживачи и научници, као и одабрано наставно особље са UKIM-а и партнерских универзитета.

Рад стипендиста треба да буде фокусиран на нове облике просторног размишљања, алтернативне начине дефинисања пројекта заснованог на подацима и доказима, и иновативне начине практиковања као друштвеног и техничког иноватора и истраживача. Будући стипендисти треба да негују интегрисано урбанистичко планирање и знање о дизајну, посматрајући урбано окружење, архитектуру и урбани дизајн као комплексну везу између техничких, културних, друштвених и економских фактора, као и стратешких, организационих и просторних фактора.

За више информација кликните овде.