UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr
broj šifra_______ Master akademske studije Arhitektura 2015/16
I godina – 2. semestar
MODUL ARHITEKTONSKE TEHNOLOGIJE
AT16 MASA-AT12014

STUDIO M02AT – Radionica

Cilj predmeta

Osnove rada na kursevima Master akademskih studija postavljene su kroz ravnotežu izbora Studija M01-A (M05), M02-A i M03-A (M07) koji pokrivaju različitost savremenog i inovativnog pristupa materiji arhitektonsko-urbanističkog projektovanja.

Rad u studiju okružen je širokim stručnim interesovanjima arhitekture, urbanizma i tehnologija kao i saznanjima drugih naučnih disciplina. Sva sredstva se udružuju kako bi se formirala složena intelektualna celina koja apsorbuje razumevanje potreba savremenog društva. Obradom sve složenijih arhitektonskih zadataka podstiče se integralno razmišljanje kroz praktičan i teorijiski odgovor studenata na kompleksnost urbanog okruženja.

Lista izbornih projekata:

201516_MASA-AT12014-01-STUDIO-M02AT-RADIONICA-CUKOVIC-IGNJATOVIC

UNStudio – BrightWall | Ilustracija © UNStudio

STUDIO M02AT – RADIONICA:
ARGUMENTACIJA I PREZENTACIJA

Nastavnik:
mr Nataša Ćuković Ignjatović, docent

Radionica ima za cilj da kod studenata razvije sposobnost prenošenja ključnih atributa arhitektonskog rešenja širem auditorijumu. Radom na prezentaciji projekta rađenog u studiju, studenti istražuju domete različitih metoda i medija prezentacije. Od prezentacije se očekuje da, uz informacije o arhitektonskom rešenju, prikaže i argumentaciju koja se odnosi na primenjene sisteme i materijale, ekološke atribute, energetsku efikasnost itd.

KURIKULUM: ARGUMENTACIJA I PREZENTACIJA FORMULAR: ARGUMENTACIJA I PREZENTACIJA

201516_MASA-AT12014-01-STUDIO-M02AT-RADIONICA-KRSTIC-FURUNDZIC

Facultat de Biología, Barselona | Foto © dr Aleksandra Krstić-Furundžić

STUDIO M02AT – RADIONICA:
ZAŠTITA OD SUNČEVOG ZRAČENJA

Nastavnik:
dr Aleksandra Krstić-Furundžić, redovni profesor

Istraživanje uslova osunčanosti fasade, rešenja i efikasnosti elemenata za zaštitu od sunčevog zračenja za fasade objekta na zadatoj lokaciji. Kroz kvalitativnu urbanističko-arhitektonsku analizu rešenja u zadatom kontekstu, očekuje se formiranje varijantnih projektantskih rešenja u zadatim okvirima. Studija podrazumeva ispitivanje efikasnosti sistema zasenčenja tokom različitih godišnjih doba i perioda dana za zadatu lokaciju.

KURIKULUM: ZAŠTITA OD SUNČEVOG ZRAČENJA FORMULAR: ZAŠTITA OD SUNČEVOG ZRAČENJA