UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

10. JUBILARNA MANIFESTACIJA “KRUGOVI” Pre Salona 2024, 46. SALON ARHITEKTURE

Pozivnica- KRUGOVI

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet obaveštava studente o desetoj jubilarnoj manifestaciji Pre Salona od 18. do 23. marta 2024. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

 

O manifestaciji Pre Salona

Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet desetu godinu za redom u saradnji sa Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu i Fakultetom primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu učestvuje u manifestaciji ,,Pre Salona”, koju organizuje i sprovodi Salon Muzeja primenjene umetnosti, u okviru pratećeg programa Salona arhitekture.

Arhitektonski fakultet ove, kao i svake prethodne godine uzima učešće u manifestaciji kroz niz studentskih aktivnosti, od kojih je najznačajnija glavna studentska radionica, koja nastaje kao direktan rezultat saradnje, umrežavanja i razmene iskustava između četiri fakulteta arhitekture i dizajna. Odabrani studenti će raditi u timovima sa studentima drugih fakulteta, pod mentorstvom brojnih nastavnika, na formulaciji različitih rešenja kroz kreativno promišljanje i zajednički rad, a u skladu sa centralnom temom radionice i manifestacije “Krugovi”.

PROGRAM