UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

vanredni profesor

Departman za arhitektonske tehnologije

Broj kabineta: 250

Uža naučna oblast:
arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada

Oblasti istraživanja:
arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada;
arhitektura i energija

Budimir Sudimac, nakon završenih studija na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu (1997), magistrirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu (2010), gde je zaposlen u zvanju docenta na Departmanu za arhitektonske tehnologije.

U okviru programa stručnog usavršavanja boravi na Arhitektonskom fakultetu La Défense u Parizu (1992), Architecture Faculty – UFRGS (Federal University of Rio Grande do Sul – Brazil) at PROPAR (Architectural Research Post-Graduation Program) prof. Lucia Mascaro (1996), Universität Stuttgart, Fakultät 1 Architektür und Stadtplanüng, Institut für Baukonstruktion prof. Stefan Behling (2007).

Paralelno sa pedagoškim radom, bavi se samostalno i kao član različitih autorskih timova stručno umetničkim radom u oblasti arhitektonskog i urbanističkog projektovanja i projektovanja enterijera. Učestvuje na arhitektonskim i arhitektonsko-urbanističkim konkursima kao i na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu na kojima je nagrađivan. Bavi se projektovanjem i istraživačkim radom. Dobitnik je priznanja 21. Salona arhitekture za arhitektonski projekat Poslovni objekat Ekvator u Banja Luci. Realizacije, konkursi i projekti objavljeni su u stručnim monografijama.

Član naučno-istraživačkog tima na naučnom projektu Razvoj i demonstracija hibridnog pasivnog i aktivnog sistema korišćenja sunčeve energije za grejanje, prirodnu ventilaciju, hlađenje, veštačko osvetljenje i druge potrebe električne u okviru nacionalnog programa energetske efikasnosti (2006-2009) i Energetski i društveni aspekti razvoja naselja i klimatske promene – međusobni uticaji (2011-2015). Učesnik je međunarodnog projekta COST: COST Action TU0701 – Improving the Quality of Suburban Bulding Stocks. Autor u okviru projekta – član Management Committee i radne grupe 3, 2008-2012. u okviru European Cooperation in the field of Scientific and Technical Research, finansiran od strane Evropske komisije (Europian Science Foundation).

https://raf.arh.bg.ac.rs/browse?type=author&value=Sudimac%2C+Budimir