UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Asistent

Departman za arhitekturu

Broj kabineta: 344

Uža naučna oblast:
arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura

Oblasti istraživanja:
arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura, rekonstrukcija i revitalizacija nasleđa – prostori vode u arhitektonskom oblikovanju prostora

Miloš Stojković (1992) je, nakon završenih Osnovnih akademskih studija arhitekture na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu (2014), završio Master akademske studije arhitekture – arhitektura, na istom fakultetu (2016), odbranivši tada master tezu i master rad pod nazivom Beogradska tvrđava kao novi gradski epicentar – višenamenski gradski kompleks kulture: Gradski muzej vode – kuća vode. Master završni rad izlagan je na 39. Salonu Arhitekture u Beogradu (2017), u galeriji muzeja Primenjene umetnosti u Beogradu.

Iskustvo u nastavi stekao je na Departmanu za arhitekturu na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu, kroz rad u svojstvu studenta demonstratora (2013, 2014, 2015, 2016) na Osnovnim akademskim studijama i Master akademskim studijama, a zatim i kao saradnik u nastavi, na Master akademskim studijama (2016).

Od 2016. godine student je Doktorskih akademskih studija arhitekture i urbanizma na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu. U zvanje asistenta izabran je i zaposlen 2017. godine, za užu naučnu, odnosno umetničku oblast Arhitektonsko projektovanje i savremena arhitektura, na Departmanu za arhitekturu Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta.

Profesionalni angažman usmeren je na projektovanje objekata iz oblasti kulture, poslovne i stambene objekte, rekonstrukciju i revitalizaciju nasleđa. Pored razvoja projektantskog iskustva bavi se naučno-istraživačkim radom vezanim za temu vode u arhitektonskom oblikovanju prostora, likovnim prikazivanjem i upotrebom proširenih medija u oblasti arhitekture i urbanizma.

Redovno učestvuje na arhitektonskim konkursima, radionicama i konfernecijama u zemlji i inostranstvu.

https://www.behance.net/Miloš Stojković