УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектуру

Број кабинета: 349

Ужа научна област:
архитектонско пројектовање

Области истраживања:
методологија архитектонског пројектовања и теорија архитектуре

Милош Kостић (1990) је завршио Основне академске и Мастер академске студије Архитектура на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, где уписује докторске академске студије 2014.године.

Активно учествује у настави на Департману за Архитектуру Универзитета у Београду – Архитектонског факултета од 2013. године. Као стипендиста докторанд ангажован на пројекту Министарства просвете, науке и технолошког развоја током 2016. године, да би у звање асистента за ужу научно односно уметничку област Архитектонско пројектовање и савремена архитектура био изабран 2017.године.

Награђиван је на архитектонско-урбанистичким конкурсима, самостално и у оквиру студија MITAarh и Re:act. Излагао на неколико националних и интернационалних изложби, од којих се посебно издвајају: Међународни Трећи Балкански Архитектонски Бијенале 2017 године, Malta Design week 2014 у оквиру групне изложбе Almost Тransparent Blue, излагање студентских и ауторских пројеката на 36. Међународни Салону архитектуре у Београду (2014), 37. Међународни Салону архитектуре у Београду (2015), 38. Међународни Салону архитектуре у Београду (2016).

Стручну праксу обављао је у Истанбулу током 2013. године, у оквиру интернационалног бироа Sorgun Mimarlik. У свом професиoналном раду бави се методологијом архитектонског пројектовања и теоријом архитектуре. Подједнако се бави научно-истраживачким радом и пројектовањем, презентовао је своје радове из области архитектонске теорије на више научних скупова. Добитниик је стипендије Нобеловог центра за мир (2015) и Теленор групе за представљање Србије на Форуму младих у Ослу, бавећи се темом унапређења традиционалног система образовања кроз употребу дигиталних технологија.

http://miloskostic.tumblr.com/