UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Asistent

Departman za arhitektonske tehnologije

Broj kabineta: 247

Uža naučna oblast:
arhitektonsko konstrukterstvo i konstruktivni sistemi

Oblasti istraživanja:
principi projektovanja konstruktivnih sklopova

Milica Petrović (1993) je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2016), nakon čega je upisala Doktorske akademske studije na matičnom fakultetu sa ciljem da nastavi istraživanje na temu projektovanja konstrukcija od drvenih štapova.

Tokom školovanja radila je kao student saradnik u nastavi na većem broju predmeta, a zaposlena je kao asistent (2017) na predmetima uže naučne oblasti arhitektonsko konstrukterstvo i konstruktivni sistemi. U međuvremenu je radila kao arhitekta u nekoliko arhitektonskih biroa.

U okviru konferencije Places&Technologies:Keeping up with technologies to adapt cities for future challenges (2018) izlagala je rad na temu Integration of new technologies into building made from CLT, kao jedan od autora. Kao član tima, izlagala je na konferenciji u Barseloni Responsive cities:Active public space (2017) plakat sa projektom koji se bavi upotrebom mehatronike u arhitekturi, Endless seven: Tracking light system. Njen diplomski projekat zaštitne konstrukcije iznad termi u Viminacijumu bio je izložen na Temišvarskom bijenalu arhitekture – BETA (2016), prezentovan na konferenciji Zaštitne konstrukcije nad nepokretnim kulturnim nasleđem u Sremskoj Mitrovici (2016) i izložen u Muzeju primenjene umetnosti, na 39. Salonu arhitekture u Beogradu (2017). Kao član tima na izbornom predmetu Arhitekte i građanske inicijative za održivi razvoj radila je na projektu prihvatnog centra za izbeglice koji je bio izložen na pratećoj izložbi 38. Salona arhitekture u Beogradu, u galeriji Žad (2016). Nakon završenog kursa fotografije koji organizuje ReFoto magazin, njene fotografije su publikovane u ovom časopisu (2014). Učesnik je nekoliko radionica.

Interesuju je fotografija, putovanja, dizajn nameštaja, umetničke izložbe. Govori četiri jezika.