УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектонске технологије

Број кабинета: 247

Ужа научна област:
архитектонско конструктерство и конструктивни системи

Области истраживања:
принципи пројектовања конструктивних склопова

Милица Петровић (1993) је дипломирала на Архитектонском факултету Универзитета у Београду (2016), након чега је уписала Докторске академске студије на матичном факултету са циљем да настави истраживање на тему пројектовања конструкција од дрвених штапова.

Током школовања радила је као студент сарадник у настави на већем броју предмета, а запослена је као асистент (2017) на предметима уже научне области архитектонско конструктерство и конструктивни системи. У међувремену је радила као архитекта у неколико архитектонских бироа.

У оквиру конференције Places&Technologies:Keeping up with technologies to adapt cities for future challenges (2018) излагала је рад на тему Integration of new technologies into building made from CLT, као један од аутора. Као члан тима, излагала је на конференцији у Барселони Responsive cities:Active public space (2017) плакат са пројектом који се бави употребом мехатронике у архитектури, Endless seven: Tracking light system. Њен дипломски пројекат заштитне конструкције изнад терми у Виминацијуму био је изложен на Темишварском бијеналу архитектуре – БЕТА (2016), презентован на конференцији Заштитне конструкције над непокретним културним наслеђем у Сремској Митровици (2016) и изложен у Музеју примењене уметности, на 39. Салону архитектуре у Београду (2017). Као члан тима на изборном предмету Архитекте и грађанске иницијативе за одрживи развој радила је на пројекту прихватног центра за избеглице који је био изложен на пратећој изложби 38. Салона архитектуре у Београду, у галерији Жад (2016). Након завршеног курса фотографије који организује РеФото магазин, њене фотографије су публиковане у овом часопису (2014). Учесник је неколико радионица.

Интересују је фотографија, путовања, дизајн намештаја, уметничке изложбе. Говори четири језика.