УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектуру

Број кабинета: 341

Ужа научна област:
визуелне комуникације и архитектонска графика

Области истраживања:
визуелне комуникације и архитектонска графика; архитектура и филм; архитектура и сценографија

Душан Поповић је рођен 1991. године у Лозници. Основну школу и гимназију завршио је у Крупњу. Основне академске студије архитектуре завршио је 2013. године на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету, а потом и Мастер академске студије 2015. године, као први у генерацији, тезом и пројектом на тему Град сценског искуства: Крупањ – филмски град (ментор: проф. др Ева Ваништа Лазаревић). На истом факултету је 2015. године уписао Докторске академске студије архитектуре.

У настави је ангажован од 2014. године у својству демонстратора на предметима Визуелна истраживања, Архитектонска графика, 3Д визуелне комуникације, Трансформација графичке форме, а 2016. године је изабран у звање асистента за ужу научну, односно уметничку област Визуелне комуникације и архитектонска графика на Департману за архитектуру.

Његови радови су излагани на изложбама најбољих студентских радова на предметима Визуелна истраживања (2010, Профил пријатеља), Архитектонска графика (2011, Модуларна анализа), 3Д визуелне комуникације (2011, Просторни односи, серија фотографија), Урбане минијатуре (2013. Кваке!, брошура; 2013. Квака! 3Д презентациони пано), Графичка идентификација (2013. Анализа визуелног идентитета: Цитроен, презентациони пано; 2013. ДП, монограм; 2013. Мимо Протокола, лого бенда), а за време демонстраторског ангажовања и сам је био један од аутора изложби. Више пута је његов ауторски рад публикован и презентован на јавном сервису. Поред графичког дизајна, гаји интересовања за сферу филма, филмске режије и архитектуру сценографије, као и фотографије, поезије и прозе. Перманентно поље истраживања и интересовања представља и музика, а уједно је фронтмен, текстописац, композитор и гитариста панкрок бенда Мимо Протокола.