УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектуру

Број кабинета: 238

Ужа научна област:
архитектонско пројектовање и савремена архитектура

Области истраживања:
архитектонско и урбанистичко пројектовање

Милутин Церовић је дипломирао на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету. Прикључио се архитектонском студију 4од7 Архитектура 2008. године и убрзо постао партнер.

Радио је на пројекту планинске куће на Копаонику, изграђене 2012. године и водио је неколико награђиваних конкурсних пројеката укључујући пројекат за Трг Славија у Београду. Развио је параметарски интерфејс за пројекат мобилне клинике за источну Африку, односно пројектантски алат којим се преводи предложена просторна организација у систем међусобно повезаних варијабли. Овим приступом омогућено је проналажење решења за различите конфигурације објекта у складу са различитим окружењима и променљивим захтевима корисника.

Од 2011. године ради као асистент и студент је докторских академских студија на Универзитету у Београду – Архитектонском факултету. Кроз свој рад истражује појам система и теорије система у уметности и архитектури где се нове идеје на пољу система и информација могу користити за промишљање и другачије разумевање односа између објекта и окружења.

http://www.4ofseven.com
http://www.blog.4ofseven.com

Милутин Церовић | Фото: Лазар Богдановић

  • P: +381 11 3225 254