UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Asistent

Departman za arhitektonske tehnologije

Broj kabineta: 347a

Uža naučna oblast:
arhitektonsko konstrukterstvo

Oblasti istraživanja:
arhitektonsko konstrukterstvo

Darko Pavićević, rođen je u Gornjem Milanovcu 1991. godine, gde završava osnovno obrazovanje, srednju građevinsku školu završava u Čačku, na odseku Građevinarstvo i geodezija. Na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završava osnovne akademske studije sa prosečnom ocenom 9,15, kao i master akademske studije (smer: Arhitektonske tehnologije) koje završava sa prosečnom ocenom 9.41. Diplomirao je kod mentora v.prof. Gorana Vojvodića sa ocenom 10.

Na završnoj godini master akademskih studija (2015) biran je u zvanje saradnika u nastavi iz oblasti arhitektonskog konstrukterstva na Departmanu za arhitektonske tehnologije. Na osnovnim i master akademskim studijama saradnik je u nastavi na predmetima iz uže naučne oblasti: Mehanika i otpornost materijala, Principi konstruisanja arhitektonskih objekata, Studio projekat ( 2 – AK, M03AK).

Bio je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (2011-2015), 1. mesto na republičkom takmičenju iz oblasti Organizacija građenja i po osnovu toga stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije (2010).