UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Asistent

Departman za arhitektonske tehnologije

Broj kabineta: 215

Uža naučna oblast:
arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada

Oblasti istraživanja:
ispitivanje arhitektonskih konstrukcija nedestruktivnim metodama

Andrej Josifovski (1990) je, nakon završenih osnovnih studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (2012), završio master akademske studije na istom fakultetu (2014), a trenutno je student doktorskih akademskih studija. Kao saradnik u nastavi radio je četiri godine kod docenta Zorana Stepanovića na predmetu Studio projektovanje 2 – Arhitektonske konstrukcije. Asistent je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od aprila 2015. godine za užu naučnu, odnosno umetničku oblast Arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada na Departmanu za Arhitektonske tehnologije.

Profesionalno angažovanje usmereno je na ispitivanje arhitektonskih konstrukcija nedestruktivnim metodama.

Učestvovao je na velikom broju stručno – umetničkih manifestacija i konkursa među kojima treba izdvojiti da je kao član radne grupe i kao student dobio specijalno priznanje na 23. međunarodnom Salonu urbanizma u Beogradu za projekat Novi modeli stanovanja za ugrožene u poplavama u kategoriji studentskih radova, a sa istim radom je dobio specijalnu preporuku saveta Salona arhitekture u martu 2015. kao arhitektonski događaj godine za projekat Novi modeli stanovanja za ugrožene u poplavama u kategoriji studentskih radova.

U saradnji sa profesorima organizovao je i vodio nekoliko studentskih radionica na stručnim putovanjima.

Umetnički rad uvršten u projekat Sećanje grada (publikacija ISBN 978-86-912137-2-5).

Pre nego što se zaposlio na fakultetu, radio je kao arhitekta u birou (2014-2015) na izradi arhitektonsko-urbanističkih projekata. Oslikao je veliki broj murala u zemlji i inostranstvu, a njegov rad je propraćen u raznima svetskim medijima.

www.pijanista.com
www.andrejosifovski.tumblr.com