УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, БЕОГРАД
  • en
  • sr

Асистент

Департман за архитектонске технологије

Број кабинета: 250

Ужа научна област:
архитектонске конструкције, материјали и физика зграда

Области истраживања:
архитектонске конструкције, материјали и физика зграда, високи објекти

Анђела Дубљевић је, након завршених основних академских (2012) и мастер академских студија на Универзитету у Београду – Архитектонски факултет (2014), уписала докторске академске студије на истом факултету (2014). Tренутно похађа другу годину студија и бави се истраживањем конструкција и фасадних омотача високих објеката. Изабрана је за сарадника у звању асистента за ужу научну област архитектонске конструкције, материјали и физика зграда 2015. године на Универзитету у Београду – Архитектонски факултет.

Као студент учествује на изради идејних и главних архитектонских пројеката у Студију Скица 2011. и 2012. године, као и на више студентских конкурса и радионица. Борави на стручној пракси у Либану у бироу Tony Haddad and Partners 2013. године. Током студија била је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (2010-2014).

Сарадник је у организацији креативне радионице за децу и омладину дома “Вера Радивојевић” из Беле Цркве на Карневалу цвећа и члан тима који је представљао Архитектонски факултет на Фестивалу науке под називом Чуда су свуда 2015. године.

Коаутор је шест радова публикованих у зборницима међународних конференција.

Члан је организације Council on tall buildings and urban habitat.