УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

logo Piranesi

Престижна међународна архитектонска награда Пиранези, која се додељује од 1989. године, део јe међународне конференције Пирански дани архитектуре (ПДА). Награда се додељује најбољем архитектонском делу из Средње Европе у последње две године, а од 2008. године такође и за најиновативније идеје студената. Награђени рад треба да одражава поштовање савремене архитектуре за природни, културни и историјски контекст. Представљањем различитости у оквиру висококвалитетне европске архитектуре, ова награда подстиче културни идентитет и, између осталог, наглашава значај оживљавања модернистичке архитектуре.

Награда за најиновативнију идеју студената

 

Piranesi Student Honorable Mention награђује најбољи студентски архитектонски пројекат, дизајниран у претходне две године у региону Централне Европе. Номинују се по два студента изабрана од стране селектора матичног факултета. Позвани су факултети Централно Европских земаља из следећих градова – Грац, Шпитал, Беч, Бања Лука, Сарајево, Сплит, Загреб, Солун, Будимпешта, Пескара, Трст, Братислава, Љубљана, Марибор, Београд, Нови Сад и АА Лондон.

Изабрани радови (изведен или неизведен студентски рад) ће се такмичити за 2019 Piranesi Honorable Mention на Piranesi међународној изложби, у оквиру Пиранских дана архитектуре.

Право на учешће имају архитектонска дела завршена у школској 2017/18 и 2018/19.

У складу са критеријумима за селекцију, задовољство нам је да представимо два студентска пројекта са Универзитета у Београду – Архитектонског факултета који ће се наћи у конкуренцији за награду:

(1) ОНИРОНАУТИКА

Младен Масловар, ментор: др Владимир Миленковић, ванредни професор;

(2) INFERNO NATURALE . CINNE CITTA 2.0 . БОКА КОТОРСКА: ОСТРВО МАМУЛА. 2019

Предраг Недовић, ментор: проф. Милан Ђурић, ванредни професор.

Селектор радова: мр Зоран Абадић

 

Детаљне информације о конкурсу можете преузети овде:

Piranesi 2019