УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења моста у насељу Долац у Бањој Луци

NAJAVA KONKURS 1

Град Бања Лука расписао је међународни конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења моста у насељу Долац у Бањој Луци, очекујући да будући мост у Доцу буде један од најрепрезентативнијих објеката градске инфраструктуре.

 

Циљ конкурса је да се кроз процену пристиглих идејних рјешења пронађе најквалитетније решење будућег моста, укључујући и непосредно урбанистичко окружење. Очекује се да би конкурс, због атрактивности пројекта, могао привући велику пажњу домаћих и иностраних архитеката. Намера градске администрације је да мост уз  функционалну вредност у повезивању две обале Врбаса, има и високу естетску вредност.

Како би се добило што више креативних и квалитетних решења за овај будући симбол града, одлучено је да конкурс буде међународног карактера тако да могу учествовати сва правна и физичка лица која испуњавају стручне и остале услове дефинисане конкурсом без обзира на територијалну припадност.

Конкурс за нови мост у Доцу отворен је до 30. септембра, а за најбоље идејно решење предвиђена је новчана награда у износу од 20, 000 евра.

Конкурс је организован дигитално, а више информација је доступно на следећим линковима:

 

Kонкурс мост Долац

 

Конкурс за идејно решење моста

Осим овог конкурса, Град Бањалука најављује још два међународна конкурса, и то:

  • Конкурс за израду идејног урбанистичко-архитектонског решења централне пјешачке зоне, и
  • Конкурс за израду идејног архитектонско-урбанистичког решења милтифункционалне дворане/конгресног центра.