УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Награда Европске уније за савремену архитектуру – Mies van der Rohe награда 2019: номинујте радове из Србије!

Финалисти претходне награде – Mies van der Rohe Award 2017

Mies-van-der-Rohe-Award-2019-logo_BIG

Извор: http://www.dab.rs/

The European Union Prize for Contemporary Architecture
Mies van der Rohe Award 2019

Јавне номинације

Фондација Mies van der Rohe (Fundació Mies van der Rohe) организује доделу Награде Европске уније за савремену архитектуру – Награде Mies van der Rohe за 2019. годину. Удружење архитеката Србије је позвано и овај пут, да номинује радове својих чланова који су изведени у Србији, али и радове транс-националног карактера, који могу бити дела европских архитеката изведених у Србији, или дела српских архитеката изведена у Европи.

Објекти морају бити изведени у периоду између 01.01.2017. године и 31.12.2018. године.

Ова престижна награда, која се додељује сваке друге године, представља признање и почаст изузетним достигнућима на пољу архитектуре и скреће пажњу на значајан допринос европских стручњака из те области развоју нових идеја и технологија.

Удружење архитеката Србије, по први пут позива и ширу јавност да својим номинацијама допринесе, да дијалог између архитектуре и њених крајњих корисника постане видљивији, динамичнији и богатији за нове перспективе.

Значај архитектуре има друштвени утицај и преноси културну поруку. Квалитет се, стога, односи на универзалне вредности генеричких објеката изван њихових програма: на концепт пре него ли на формалне вредности.

EUmiesAWARD2017_t

Радови које предлажете за ову награду треба да следе ове циљеве, тј. треба да предложите оне изграђене пројекте којима се побољшава живот грађана и који могу постати стална архитектонска референца за раст; стога је битно да сте их доживели и посетили. Ови радови треба да нам помогну да откријемо начине стварања архитектуре који могу бити инспиративни и који грађане и архитектуру у нашој изграђеној средини обогаћују додатним вредностима.

Номиновање се обавља преко Google Drive формулара.

Рок за јавне номинације је 09. август 2018. године.

Сва питања у вези номиновања, можете поставити до 26. јула 2018. године, на е-маил адресу: udruzenjearhitekata@gmail.com

Селекцију пристиглих радова обавиће трочлана комисија именована од стране УО Удружења Архитеката Србије (УАС):
• Маша Братуша, архитекта
• Бранко Белаћевић, архитекта
• Зоран Дмитровић, архитекта

Кординатор за националне номинације је др Татјана Стратимировић, архитекта, Савет за међународну сарадњу УАС-а.

Више информација о награди, правилима, условима номиновања:
http://miesbcn.com/prize/
http://www.miesarch.com/


Mies van der Rohe Award 2019: позивно писмо Mies van der Rohe Award 2019: о награди Mies van der Rohe Award 2019: правила награђивања Mies van der Rohe Award 2019: УАС чланови жирија

BarozziVeiga_SzczecinPhilharmonic_thumb_o

Mies-van-der-Rohe-Award-2019-logo_opt