УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Изложба студентских радова Бело 155 у Галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Belo115_Plakat

Музеј савремене уметности и Архитектонски факултет Универзитета у Београду Вас позивају на отварање изложбе студената Архитектонског факултета Универзитета у Београду под називом Бело 115 у петак, 03. јула у 19.00 часова у Галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића (Родољуба Чолаковића 2). Изложба ће бити отворена до 05. јула 2015.

На изложби ће бити представљени радови 31 студента прве године Мастер академских студија Унутрашња архитектура на Архитектонском факултету Универзитета у Београду.

У својим радовима студенти се баве ентеријером Галерије-легата Милице Зорић и Родољуба Чолаковић.

Belo115_03

Изложба представља радове студената прве године Мастер академских студија Унутрашња архитектура, израђене у оквиру предмета Студио М02 АД – Пројекат у пролећном семестру школске 2014/2015 године, на Архитектонском факултету Универзитета у Београду.

Са студентима су радили проф. арх. Миодраг Мирковић и асс. др Милена Кордић са сарадницима м.арх Дејан Тодоровић и м.арх Тијана Стевановић у Студију 01 са задатком Три боје: бело и доц. арх. Игор Рајковић са сарадницом м.арх Ана Зорић у Студију 02 са задатком под називом 115+18.

Аутори изложбе Бело 115 су м.арх Дејан Тодоровић, доцент арх. Игор Рајковић и асистент др Милена Кордић.

Belo115_02

Изложени радови су одговор на задатак постављен пред студенте у пролећном семестру који представља наизглед лаку пројектантску интервенцију: пројекат ентеријера галеријског простора.

Истраживањем дијапазона промена постојеће физичке структуре задатог галеријског простора, откривају се концептуални и технички услови за минималне просторне интервенције којима би се постигао максималан капацитет за прилагођавање изложбеног простора различитим врстама догађаја.

Овај пројекат је реализован у сарадњи Архитектонског факултета и Музеја савремене уметности. Тим стручњака из МСУ одржао је уводна предавања о згради Галерије-легата и разним аспектима архитектуре изложбених простора, а потом учествовао у консултацијама приликом израде студентских радова.

Овде можете погледати он-лине изложбу студентских радова Бело 155: http://belo115.tumblr.com/

Belo115_01