УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Date: 12/07/2018 Кључне речи:

СТУДИО М01А – ПРОЈЕКАТ:
НОВА ШКОЛА АРХИТЕКТУРЕ КАО ПОКРЕТАЧ ОБНОВЕ ГРАДСКОГ ТКИВА

Наставник:
др Ђорђе Стојановић, доцент

Студенти ће имати задатак да осмисле архитектонско решење нове архитектонске школе-факултета. Сложеност задатка се огледа у потреби за преиспитивањем приниципа савремног архитектонског образовања и програма као и њиховој адекватности у односу на тренутне и будуће потребе друштва.

Студент:
Катарина Одовић

Опис пројекта:
Идеја пројекта је потпуно флексибилан простор који се може користити као потпуно празан (1600m² по спрату) или као потпуно пун, а формира се на основу тренутних потреба студената и професора.

Флексибилност омогућавају елементи у простору, односно зидна платна са неонским лампама која се могу ротирати око своје осе и померати по шинама у 4 правца у оквиру свог поља (9m²).

Положај платна могу одређивати активности у простору око којих се она формирају као опиљци гвожђа око магнетног поља; Уколико активности нема, платна се групишу у студије или се индивидуално рапоређују.

Сви елементи простора се могу постављати и склањати: платна се савијају и подижу на плафон, њиховим положајем је одређен положај столова, па се тако све четири ноге убацују у рупе у поду и на њих се затим качи плоча, столице се склапају и постављају као сто, док су неонске лампе управне на платно и једине имају сталан положај у простору.

https://www.flickr.com/photos/arhitektonski_fakultet_beograd/albums/72157698944125875

Повратак на главну страну веб изложбе:

M01hexa_180