УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Date: 03/11/2017 Кључне речи:
Јована Михаиловић: ТЕРАРИЈУМ – на јунској изложби: У1НА1 2016/17 | Фото: М.Булатовић

СТУДИО М02А – СЕМИНАР 2016/17:
У 1 НА 1 – АРХИТЕКТУРА УПОТРЕБНОГ ПРЕДМЕТА
ТЕРАРИЈУМ
Наставник: арх. Небојша Фотирић, доцент
Асистент: Бојана Јерковић-Бабовић

Циљ предмета:
Развој способности студента за самостално истраживање и естетско и функционално пројектовање употребних предмета – намештаја различитих намена уз наглашену оријентацију ка ликовној феноменологији простора, кроз архитектонски поступак и језик, оптимално усаглашен са техничко функционалним архитектонским законитостима и могућностима, као и реализација прототипа у реалним технолошким и тржишним условима.

теоријска и практична настава:
Упознавање студената са обликом, материјалима, бојама и текстурама у процесу креирања намештаја. Креативни процес. Усаглашавање идеје са могућностима реализације првобитне замисли. Провера кроз израду прототипа. Изложба.


Студент: Јована Михаиловић

Предмет ТЕРАРИЈУМ се састоји из два елемента – челичне структуре и променљивих додатних компоненти. Примарна намена је коришћење у сврху тераријума, али су могуће и друге намене. Ротацијом структуралног дела омогућава се коришћење са додатном чинијом или стављањем плоче користи се као сто. Структура је настала одузимањем делова коцке, тако да настаје елемент који за базе има квадрате, док се на странама налазе троуглови. Управо једноставност форме омогућава вишенаменску употребу.

Повратак на главну страну веб изложбе: