УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

МАСИУ МАСТЕР ЗАВРШНИ РАД – ПРОЈЕКАТ:
ИНТЕГРАЛНИ УРБАНИЗАМ ДИЗАЈН ОТВОРЕНИХ ЈАВНИХ ПРОСТОРА ГРАДА ПЕСКАРЕ

Наставник:
др Владимир Михајлов, ванредни професор; др Lorenzzo Pignatti, професор

Студент:
Александра Џинић

Уз тежњу ка стварању одговарајућег идентитета града и јавног простора који задовољава све градске потребе, а пре свега водећи се постојећим контекстуалним правцима кретања и смерницама проистеклим након претходне примене истраживачких метода, креиран је хибридни урбани простор који поседује мултифункционалну физичку структуру уз зелене просторе и пратеће јавне садржаје.
Поред комерцијалних и културних садржаја који су присутни у оквиру мултифункционалних објеката, корисници овог простора могу уживати у отвореним просторима окружени зеленилом, или проводећи своје слободно време у шетњи зеленим крововима и пасарелом која се пружа преко крова железничке станице, уз диван поглед ка мору.
Синергија са контекстом ,,обузима” локацију, а зеленило које се простире комплетном територијом поставља акценат на нераскидиву везу између града и природе.
,,Green Hub” јесте чвориште централне градске зоне у граду Пескара, урбани јавни простор који поседује читљиву везу између контекста, новоизграђене физичке структуре и њених садржаја, као и зелених површина. Он представља јасну и читљиву целину – мултифункционални и хибридни урбани простор, обликован у складу са вредностима еколошки одрживог града.”

 

Повратак на главну страницу веб изложбе:

Master-zavrsni-rad_355x100px