УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
Date: 27/02/2017 Кључне речи:

Мастер академске студије Архитектура 2016/17
I година – 1. семестар
МОДУЛ АРХИТЕКТУРА

СТУДИО М01А – ПРОЈЕКАТ:
ЕДУКАТОРИЈУМ УНИВЕРЗИТЕТА УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ
Наставник:
арх. Весна Цагић Милошевић, ванредни професор

Уместо тематског оквира – кључне речи: архитектура, уметност, едукација, интеракција, флексибилност, отвореност, трансформација.

Програмски оквир_Простори за учење, истраживање, комуникацију, излагање, прерформанс… намењени студентима из области сценских, филмских, музичких, примењених и ликовних уметности, као и додирних интердисциплинарних и експерименталних области ван оквира уобичајених уметничких и научних дисциплина.

Просторни оквир – по избору студента.

Вештина да се архитектонском интервенцијом понуди програмски и просторни модел трансформације.

Студент:
Јелисавета Вукадиновић

Опис пројекта:
Едукаторијум Универзитета уметности, смештен између Булевара Војводе Бојовића и Дунавске улице представља центар гравитације уметничких факултета у коме долази до интеракције студената и надовезивања дисциплина једне на другу.

Објекат представља један трансформабилан простор у коме јасна граница између садржаја и намене не постоји. Како би се избегло одвајање студената различитих факултета, тако је и парчање простора одбачено. Свака етажа је замишљена као један велики хол у коме се преплићу различите активности. Истражујући потенцијал преклапања индивидуалних програма и охрабрујући интеракцију између студената различитих интересовања, овај простор ствара један прагматичан доживљај употребе простора. Корисници ове просторне структуре слободни су да откривају овај простор, као и да се упознају са начином стварања неког дела. Организацијом објекта, постављањем галерија, различитих видова комуникација кроз објекат, посетилац је условљен кретањем кроз просторе у којима се надовезују различите активности и самим тим он прати сам настанак неког дела и учествује у његовом стварању.

https://www.flickr.com/photos/arhitektonski_fakultet_beograd/albums/72157678435142692

Повратак на главну страну веб изложбе:

M01hexa180