UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
 • en
 • sr
 • Kurs 16.1. – Sociologija 1

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 13/10/2013
  6. semestar Cilj nastave je sticanje znanja o osnovnim pojmovima savremenog društva i razumevanje društvenih procesa koji utiču na oblikovanje i upravljanje prostorom, posebno gradskim prostorom. Studenti stiču znanja koja treba da im pomognu da razumeju društveni kontekts u kome žive i delatnosti kojom se bave (arhitektura odnosno urbanizam), te da prepoznaju potrebe i interese različitih društvenih aktera u prostoru.
 • Kurs 16.2. – Ekonomika projektovanja i građenja

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 13/10/2013
  6. semestar Ciljevi nastave su da inženjeri arhitekture ovladaju problematikom ekonomskog i finansijskog aspekta projektovanja i građenja u skladu sa važećim zakonskim propisima i procedurama za efikasno upravljanje investicionim projektima. Ovo je relativno nova oblast, koja je u svetu doživela verifikaciju, naročito za velike projekte. Predmet omogućava da se upravljanje projektima prouči sa više aspekata: tehničko-tehnološkog, pravnog, ekonomskog.
 • Kurs 16.3. – Regulativa

  By Arhitektonski fakultet_Urednik on 13/10/2013
  6. semestar Cilj nastave je upoznavanje studenta sa relevantnom regulativom u oblasti urbanizma, projektovanja i građenja, kao i standardima i normativima koji obavezuju buduće arhitekte.