УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

1

Свесни смо постојања великог броја проблема када је у питању управљање културним наслеђем као и то да исто, у овом савременом тренутку, подразумева и присуство на друштвеним мрежама како би порука прошлости стигла до циљне групе и/или најшире јавности. Поучени искуством важности комуницирања на друштвеним мрежама током пандемије COVIDа 19, одлучили смо се да једна од значајнијих активности нашег пројекта треба да буде усмерена ка развијању и јачању дијалога који ће активно повезивати менаџере културног наслеђа и младе кориснике истог, како бисмо закорачили у почетак промена.

Тренутно се археолошко наслеђе не налази под ведрим небом и док се неколицина појединаца бори са ветрењачама система, постаје све очигледније колико је важна заједница која баштини то наслеђе. COOLTOUR платформа замишљена је као простор за развијање комуникације између шире јавности (са акцентом на младе) и запослених у примарно Музејима и Заводима, те осталим сродним институцијама културе, али и као помоћ у вођењу евиденције о стању постојећих и мапирању нових археолошких локалитета. Спрам тога, COOLTOUR платформа може допринети подизању свести међу младима кроз њихово активно учествовање у заштити културног наслеђа – на њима близак односно дигиталан начин. Наш слоган током пилот активности је је “Млади У и ЗА COOLTOURу” јер сматрамо да су нам они кључ ширења мотивације, свести и грађанске одговорности ка очувању културних добара који красе Србију.

Ширење COOLTOURне мреже започињемо у четири различите средине:

Пожаревац: 14 јун – Виминациум/Рам: 14 јун
Сремска Митровица: 12 јун
Ниш: 13-14 јун
Београд: 15-16 јун

Позивамо Вас да се пријавите до 09. јуна за један од пилот програма пројекта “Cooltour – Millennials for cultural heritage” подржаног кроз програм Ерасмус+ Европске уније. Уколико познајете колеге и заинтересоване младе који се могу придружити циљу, слободно им проследите овај позив.

Добробити Вашег учествовања у пилот програму су:
обука у професионалном и приватном коришћењу COOLTOUR платформе сет алата за даљи рад креирање профила на платформи уз помоћ тима младих/за институцију културе развијање стратегије за друштвене мреже и израда садржаја/за институцију културе евалуација и консултација од стране нашег интернационалног тима промоција на профилима COOLTOUR пројекта повезивање са младима/менаџерима културног наслеђа

Пријаве за менаџере: https://forms.gle/jny33Ct6XuCQjLQ3A
Пријаве за младе: https://forms.gle/epSMoyYAn7MvYxGQ9

 

Посетите COOLTOUR
платформу на: https://cooltour.app/
Instagram: https://www.instagram.com/mcooltour.pro/
Facebook: https://www.facebook.com/mcooltour