УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Међународна конференција „Climate Change and Student Entrepreneurship: From Academia to Policy“, од 15. до 17. маја

bg-img

Универзитет у Београду организује  међународну конференцију под називом „Climate Change and Student Entrepreneurship: From Academia to Policy“,  од 15. до 17. маја 2023. године у Београду.

Kонференција ће окупити представнике релевантних регионалних и националних образовних институција, придружене партнере и представнике студената, како би разговарали о могућностима и препрекама које стоје пред универзитетима.

На скупу ће бити представљени и неки од главних резултата до сада постигнутих унутар Circle U алијансe.

Више детаља о догађају и програм можете погледати на сајту: http://www.climate-change.rect.bg.ac.rs  где се до 4. маја заинтересовани могу пријавити  за учешће на конференцији.

Универзитет у Београду је од самог оснивање члан европске асоцијације универзитета под именом Circle U., асоцијације универзитета коју повезује заједничке  мисије у образовању, истраживању, иновацијама и друштвено одговорном деловању. У питању је интердисциплинарни европски универзитетски пројекат који, поред нашег универзитета, чине следећи универзитети из Европе: Универзитет у Орхусу (Данска), Хумболтов Универзитет у Берлину (Немачка), Кингс Колеџ у Лондону (Велика Британија), Католички универзитет у Лувену (Белгија), Универзитет у Ослу (Норвешка), Универзитет Париз-Сите (Француска), Универзитет у Бечу (Аустрија) и Универзитет у Пизи (Италија).

Вест о конференцији можете наћи на сајту Универзитета у Београду https://bg.ac.rs/sr/vest.php?id=2155.