UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

2023_Poster_A4

Poziv za prijavu na Letnju školu urbanog planiranja i dizajna IFHP – Grad bića je otvoren! Nezaboravno obrazovno i društveno iskustvo dešava se u Finskoj, od 14-25. avgusta 2023.

27. Letnja škola urbanizma i dizajna IFHP poziva studente i mlade profesionalce u oblasti urbanog planiranja i dizajna, arhitekture i urbanističkih studija da elaboriraju gradske prostore kao mesta postojanja. Relativnost, svakodnevne prakse i pregovori, revilding i novi pristupi nasleđu su samo neki aspekti inspirativnog polja mogućnosti.

Letnja škola urbanog planiranja i dizajna IFHP zasniva se na intenzivnoj radionici koja uključuje praktičnu saradnju sa različitim akterima, kao što su profesionalni dizajneri i planeri, stejkholderi i aktivisti. Ove godine radionica se organizuje u Poriju, primorskom gradu na jugozapadu Finske. Radeći u malim grupama, učesnici prave predloge dizajna koji odgovaraju na stvarna pitanja koja proizilaze iz datog sajta i njegovog konteksta. Svako dizajnersko rešenje treba da stvori i ekološko i društveno dobro.

Pored radionice u Poriju, kurs obuhvata dvodnevni boravak u Helsinkiju sa visokokvalitetnim predavanjima i obilaskom grada, studijsko putovanje u Tampere, kao i društvene događaje. Kurs, koji organizuju najbolji stručnjaci za planiranje i urbanističke studije, daje polaznicima pravo na pet studijskih bodova (ECTS).

Poziv za prijavu otvoren je do 30. aprila na našoj veb stranici www.ifhpsummerschool.fi/apply

Više informacija o letnjoj školi potražite na sajtu. Za sva dodatna pitanja kontaktirajte info@ifhpsummerschool.fi.