УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

2023_Poster_A4

Позив за пријаву на Летњу школу урбаног планирања и дизајна IFHP – Град бића је отворен! Незаборавно образовно и друштвено искуство дешава се у Финској, од 14-25. августа 2023.

27. Летња школа урбанизма и дизајна IFHP позива студенте и младе професионалце у области урбаног планирања и дизајна, архитектуре и урбанистичких студија да елаборирају градске просторе као места постојања. Релативност, свакодневне праксе и преговори, ревилдинг и нови приступи наслеђу су само неки аспекти инспиративног поља могућности.

Летња школа урбаног планирања и дизајна IFHP заснива се на интензивној радионици која укључује практичну сарадњу са различитим актерима, као што су професионални дизајнери и планери, стејкхолдери и активисти. Ове године радионица се организује у Порију, приморском граду на југозападу Финске. Радећи у малим групама, учесници праве предлоге дизајна који одговарају на стварна питања која произилазе из датог сајта и његовог контекста. Свако дизајнерско решење треба да створи и еколошко и друштвено добро.

Поред радионице у Порију, курс обухвата дводневни боравак у Хелсинкију са висококвалитетним предавањима и обиласком града, студијско путовање у Тампере, као и друштвене догађаје. Курс, који организују најбољи стручњаци за планирање и урбанистичке студије, даје полазницима право на пет студијских бодова (ЕЦТС).

Позив за пријаву отворен је до 30. априла на нашој веб страници www.ifhpsummerschool.fi/apply

Више информација о летњој школи потражите на сајту. За сва додатна питања контактирајте info@ifhpsummerschool.fi.