УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Одржано гостујуће предавање „Култура становања: Резиденција амбасадора“

На Архитектонском факултету Универзитета у Београду у сарадњи са Амбасадом Јапана у Републици Србији одржано је гостујуће предавање „Култура становања: Резиденција амбасадора“, предавач Његова Екселенција г. Такахико Кацумата, Амбасадор Јапана у Србији, у понедељак 28. новембра са почетком у 18 часова у Свечаној сали факултета.  

Ово предавање је једна у низу активности којим се обележава 140 година пријатељства Србије и Јапана (1882-2022), као и иницијативе којом је Архитектонски факултет у Београду успоставио сарадњу са Амбасадом Јапана на пољу културне размене и продубљивању односа између наше две земље. 

Током предавања Њ.Е. г. Кацумата је говорио о изазовима у каријери професионалног дипломате, објаснио начине на које се објекат резиденције користи у званичне сврхе и дао предлоге будућим пројектантима за најбоље просторне диспозиције ове типологије.  

Након предавања студенти су постављали питања која су се тицала специфичних аспеката о којима је Њ.Е. г. Кацумата говорио у свом предавању. Ова прилика је искоришћена да се поново нагласи преданост и посвећеност којом Амбасада Јапана наставља сарадњу са Србијом кроз различите пројекте, са циљем продубљивања пријатељских односа заснованих на заједничкој сарадњи. 

foto 1

Поздравна реч Декана 

foto 2

Предавање Амбасадора Јапана, Њ.Е. г. Такахико Кацумата 

foto 3

Публика у Свечаној сали факултета 

foto 4

Декан, проф. арх. Владимир Лојаница и Њ.Е. г. Такахико Кацумата  

foto 5

С лева на десно: проф. арх. Владимир Лојаница, Њ.Е. г. Такахико Кацумата, Амбасадор Јапана у Србији, г-ђа Јуки Икома, Први секретар, Одељење за културу и медије, Амбасада Јапана у Србији, др Иван Филиповић, асистент