UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

1

tudenske internacionalnalne organizacije ELSA Beograd i oikos Beograd u saradnji sa ambasadom Sjedninjenih Američkih država u Srbiji organizuju predavanje o kvalitetu vazduha i njegovom značaju. Predavanje će između ostalog sadržati i osvrt na problem klimatskih promena, pregled važnih svetskih dokumenata i značaj implementacije ekoloških i održivih rešenja kroz pogled ekonomije.

Predavanje o kvalitetu vazduha održaće prof. dr Joanna Casey, docent fizike i inženjerstva na koležu Fort Lewis u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored angažovanja na fakultetu, prof. Casey radi pri ambasadi SAD u Beogradu kao saradnik za kvalitet vazduha. Njeno istraživanje fokusirano je na poboljšanje jeftinih tehnika merenja kvaliteta vazduha, uključujući merenja i analizu emisije gasova sa efektom staklene bašte. Pored gostujuće predavačice prof. Casey, predavačica će biti i gospođa Tia Leber, saradnica u oblasti zaštite životne sredine, nauke i tehnologije pri ambasadi SAD.

Predavanje će biti održano u prostorijama Pravnog fakulteta, u konferencijskoj sali, 25. novembra 2022. (petak) sa početkom u 17h.

link za prijavu: https://forms.gle/o4kF3sXYpz8BynYi6