УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

1

туденске интернационалналне организације ЕЛСА Београд и оикос Београд у сарадњи са амбасадом Сједнињених Америчких држава у Србији организују предавање о квалитету ваздуха и његовом значају. Предавање ће између осталог садржати и осврт на проблем климатских промена, преглед важних светских докумената и значај имплементације еколошких и одрживих решења кроз поглед економије.

Предавање о квалитету ваздуха одржаће проф. др Joanna Casey, доцент физике и инжењерства на колежу Fort Lewis у Сједињеним Америчким Државама. Поред ангажовања на факултету, проф. Casey ради при амбасади САД у Београду као сарадник за квалитет ваздуха. Њено истраживање фокусирано је на побољшање јефтиних техника мерења квалитета ваздуха, укључујући мерења и анализу емисије гасова са ефектом стаклене баште. Поред гостујуће предавачице проф. Casey, предавачица ће бити и госпођа Тиа Лебер, сарадница у области заштите животне средине, науке и технологије при амбасади САД.

Предавање ће бити одржано у просторијама Правног факултета, у конференцијској сали, 25. новембра 2022. (петак) са почетком у 17х.

линк за пријаву: https://forms.gle/o4kF3sXYpz8BynYi6