УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Oдрживе фасаде и урбани пејзаж | Међународни форум архитектуре и инжењерства у Београду

SHARE Belgrade 2022 Forum - banner (1)

Међународни форум архитектуре и инжењерства SHARE организује свој четврти скуп у Београду, у чијем је фокусу пројектовање и перформансе фасада као и њихов утицај у јавном простору. Форум SHARE Београд 2022 одржаће се 23. новембра у хотелу Metropol Palace.
У Београду ће се окупити водеће архитекте из Србије и иностранства, као и стручњаци из сродних области, а овај догађај биће прилика за умрежавање најважнијих актера у домену архитектуре и грађевинарства. Програм SHARE Београд 2022 обухвата многе занимљиве теме које се односе на данашње друштвене напоре да се креирају градски простори и грађевине који ће моћи да одговоре изазовима климатских промена. Ове теме ће у динамичном формату обрадити говорници из Србије, Уједињеног Краљевства, Холандије, Турске, Словеније, Северне Македоније, Бугарске, Француске и Данске.

Говорници за које је најављено да ће учествовати на овом скупу су Христос ПАСАС – директор студија Zaha Hadid architects, Уједињено Краљевство; Јан ГЕЛ – оснивач студија GEHL Architects, Данска; Гидеон МАСЛАНД – директор бироа MBDRB, Холандија; Керем ЈАЗГАН, један од оснивача и партнер у студију Yazgan Design Architecture, Турска; Бранислав МИТРОВИЋ, оснивач архитектонског студија Митарх д.о.о., Србија; Томас КОЛДЕФИ, један од оснивача и партнер у студију Coldefy & Associés Architectes Urbanistes, Францuska; Марјан ПОБОЉШАЈ, сувласник и главни архитекта у студију СУПЕРФОРМ, Словенија; Бесиан МЕХМЕТИ – оснивач Студија БМА, Северна Македонија; Мартин ХРИСТОВ – оснивач Студија Е-Арцх, Бугарска.

Форум SHARE Београд 2022 организује SHARE Architects, највећа мрежа посвећена радницима у области архитектуре и грађевинарства у Централној и Југоисточној Европи.

Флорин Миндиригиу, суоснивач SHARE Architects, о скупу SHARE Београд 2022:
„Сваки скуп који организује Форум SHARE Architects служи као место да се састану водећи српски стручњаци из области архитектуре и инжењерства како би представили неке од најновијих архитектонских пројеката и урбанистичких решења на националном и интернационалном нивоу. Поред изванредне могућности за професионално умрежавање, Форум SHARE доноси последње иновације у области грађевинских материјала и технологија за улепшавање и функционалност фасада. Уз нагласак на међународном учешћу, Форуми SHARE већ пет година чине полигон за архитектонска достигнућа у Србији, где се водеће српске и међународне архитекте из године у годину састају и реализују један инспиративан и едукативан догађај који не би требало да пропусти ниједан професионалац у области архитектуре и грађевинарства, без обзира на занимање или поље делатности: архитекте, грађевински инжењери, инжењери фасаде, инжењери инсталација, извођачи радова, грађевинска предузећа, урбанисти, представници централне и локалне власти.”

Регистрација за SHARE Београд 2022
Додатне информације и регистрација на веб-адреси: https://rs.share-architects.com/.

Special-Ads-BelgradeGuestSpeakers4 - Copy

Special-Ads-BelgradeGuest-speaker3 - Copy

Special-Ads-Belgradeguestspeaker2

I am text block. click the edit button to change this text.