UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

PROSTOR IMAGINACIJE – Stručno vođenje kroz izložbu “Vrt sećanja” autora Veljka Valjarevića za studente predmeta “Potezi arhitekte” MASA i MASUA programa UB-AF

Kucica, Veljko Valjarevic_ 2021

Kućica, Veljko Valjarević, 2021.

Pozivamo studente izbornog predmeta “Potezi arhitekte” programa Master studija Unutrašnja arhitektura i Master studija Arhitektura, kao i ostale zainteresovane nastavnike i studente Fakulteta, na stručno vođenje kroz izložbu “Vrt sećanja” likovnog umetnika Veljka Valjarevića i razgovor sa autorom.

Prepoznajući crtež kao neizostavni alat koncepcije i komunikacije arhitekture, negovanje likovnog afiniteta daje afirmativan uticaj na veštinu zamišljanja prostora i osećaj za sklad elemenata u njemu, ali i podsticaj kreativne i stvaralačke slobode. Zajedničkim nastojanjem da se kultura praćenja likovne umetnosti vrati u akademske krugove mladih i podstakne kreativnu slobodu i veštinu, galerija “Sanjaj” u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu – Arhitektonskim fakultetom organizuje posetu izložbi ”Vrt sećanja” likovnog umetnika Veljka Valjarevića.
U skladu sa ciljem predmeta “Potezi arhitekte” da afirmiše ulogu zaboravljene veštine slobodoručnog crtanja i likovnog predstavljanja u procesu arhitektonskog stvaralaštva, ideja stručnog vođenja je otvaranje diskusije o stvaralačkim procesima arhitekte i likovnog umetnika, poimanju i predstavljanju prostora i njegovog karaktera. “Vrt sećanja” Veljka Valjarevića koji oslikava imaginativni prostor memorije i otvara novi pogled na svet i njegovu interpretaciju, inspirisaće buduće kreativne poduhvate studenata.

Događaj će biti održan u subotu u galeriji “Sanjaj”, Dositejeva 11, u 11 časova, u organizaciji v. prof. arh. Igora Rajkovića, ass. dr Ane Zorić i galerije “Sanjaj”.

Link ka galeriji: https://galerijasanjaj.com/izlozbe/trenutna/