УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

ПРОСТОР ИМАГИНАЦИЈЕ – Стручно вођење кроз изложбу “Врт сећања” аутора Вељка Ваљаревића за студенте предмета “Потези архитекте” МАСА и МАСУА програма УБ-АФ

Kucica, Veljko Valjarevic_ 2021

Кућица, Вељко Ваљаревић, 2021.

Позивамо студенте изборног предмета “Потези архитекте” програма Мастер студија Унутрашња архитектура и Мастер студија Архитектура, као и остале заинтересоване наставнике и студенте Факултета, на стручно вођење кроз изложбу “Врт сећања” ликовног уметника Вељка Ваљаревића и разговор са аутором.

Препознајући цртеж као неизоставни алат концепције и комуникације архитектуре, неговање ликовног афинитета даје афирмативан утицај на вештину замишљања простора и осећај за склад елемената у њему, али и подстицај креативне и стваралачке слободе. Заједничким настојањем да се култура праћења ликовне уметности врати у академске кругове младих и подстакне креативну слободу и вештину, галерија “Сањај” у сарадњи са Универзитетом у Београду – Архитектонским факултетом организује посету изложби ”Врт сећања” ликовног уметника Вељка Ваљаревића.
У складу са циљем предмета “Потези архитекте” да афирмише улогу заборављене вештине слободоручног цртања и ликовног представљања у процесу архитектонског стваралаштва, идеја стручног вођења је отварање дискусије о стваралачким процесима архитекте и ликовног уметника, поимању и представљању простора и његовог карактера. “Врт сећања” Вељка Ваљаревића који осликава имагинативни простор меморије и отвара нови поглед на свет и његову интерпретацију, инспирисаће будуће креативне подухвате студената.

Догађај ће бити одржан у суботу у галерији “Сањај”, Доситејева 11, у 11 часова, у организацији в. проф. арх. Игора Рајковића, асс. др Ане Зорић и галерије “Сањај”.

Линк ка галерији: https://galerijasanjaj.com/izlozbe/trenutna/