УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

italian-embassy-logo-F3A8190D2B-seeklogo.com

Италијанско Министарство спољних послова и међународне сарадње (MAECI) има намеру да установи награду “Science, She Says! Award”, којом се одаје признање једној изванредној млађој научници која је својим активностима у једној од земаља партнера Италије значајно допринела унапређењу науке и технологије.

Прва церемонија доделе ове награде одржаће се током Конференције италијанских научних аташеа, која ће се одржати у Падови у октобру 2022. године. У разматрање ће бити узете све области науке и технологије. Награда “Science, She Says! Award” додељује се једној истакнутој научници за допринос унапређењу билатералне научне сарадње у било којој области науке и технологије, а треба да је пријави еминентни научник који се налази на челном месту у Академији наука, на универзитету, истраживачком институту или одељењу за науку и технологију Владе земље у којој кандидаткиња ради.

Научници и институције које желе да поднесу номинацију могу да доставе пријавни формулар, уредно попуњен, на следећу е-маил адресу: segret.belgrado@esteri.it.

Рок је 12. септембар 2022. године.

УПУТСТВА ЗА ПОДНОСИОЦЕ ПРИЈАВА И ПРЕДЛАГАЧЕ