УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr
41_MOTOVUN_2022_POSTER_EN_1

Отворене су пријаве за учествовање у 41. међународној летњој школи архитектуре у Мотовуну – Традиција, креативност и одрживост, која ће се одржати од 4. – 10. августа, вероватно виртуално, односно хибридно као претходне две године, у комбинацији на даљину (онлине) с јављањима уживо из Мотовуна и других дестинација у Истри и свету.

У оквиру програма Школе одвија се изборни колегијум Традиција, креативност и одрживост. Учесници ће бити предавачи и студенти из Хрватске и иностранства. Према моделу семестралног колегија, одржаће се 15 предавања уз рад на пројектима који су на локацијама у Мотовуну. Неколико протеклих година је примарно пројектовање интерполација изнад и испод земље како би се очували риетки неизграђени простори у сврху слободних визура из пешачких перспектива и омогућило биоклиматско проветравање улица у густој средњовековној матрици града.

Као и претходних година, предвиђено је улествовање предавача и студента из земаља у блиском окружењу Истре – из Словеније, Италије, Аустрије из других држава Европе, а позвани су и предавачи из САД-а, Канаде и Јапана. У претходне две године онлине комуникација нас је на својеврстан начин јако приближила. Битно се смањио трошак учешћа, јер нажалост, физички нисмо путовали до Мотовуна и по први пут од постоја- ња Школе у њему физички нисмо боравили, али на тај начин спречен је епидемијски ризик и задржана је одговорност. Остварени су врло добри резултати, квалитетна комуникација и сарадња.

MOTOVUN_STUDY_CENTER_RAZGLEDNICA_DESIGN_LJ_MISCEVIC

Традиционални програм, који ће и ове године бити остварен, чине предавања, радионица – пројекат и презентација, евентуално и додатне активности, како би изборни курс Традиција, креативност и одрживост задржао досадашњи дугогодишњи континуитет и легитимитет.
У случају онлине реализације може бити одржан стручни обилазак Мотовуна уз кратка јављања с других дестинација у Истри као претходне две године.

Предавачи који су традиционални партнери Школе, као и прошле године, изразили су велико раост што се успркос наставку пандемије и непредвидивих епидемиолошких мера, планира одржавање Школе па су и за ову годину изразили жељу за учешћем у предавањима и у радионици.

Рок за регистрацију је 1. август 2022. године.

За пријаву је потребно послати мејл са биографијом.

Контакт: www.arhitekt.hr   www.kpk.hr   miscevic@arhitekt.hr   motovun@arhitekt.hr   +385 230940