УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

1

Награда Annie Spink

Награда Annie Spink за изврсност у архитектонском образовању 2022 – позив за номинације
Отворен је позив за номинације за награду РИБА Annie Spink за изврсност у архитектонском образовању 2022.
Бијенална награда Annie Spink се додељује од 2000. године појединцима који су дали изузетан допринос архитектонском образовању у високошколској установи са РИБА акредитованим програмима било где у свету. Да бисте сазнали више о овој награди (укључујући критеријуме подобности и потребне документе за номинацију) посетите www.architecture.com/anniespinkaward.

Крајњи рок за номинације:  петак, 30. септембра 2022. до 15 часова.

2

Награда RIBA Scott Brownrigg

Награда RIBA Scott Brownrigg за одрживи развој финансира истраживања за решавање еколошких и етичких питања и побољшање квалитета живота заједница широм света. Фонд стипендије износи 5.000 фунти појединцима или тимовима који су заинтересовани за развој истраживачких пројеката или практични рад на темама везаним за архитектуру а које су повезане са једним или више од 17 циљева одрживог развоја Глобалног договора Уједињених нација.

Крајњи рок за пријаве истиче ускоро!  

Пријаве се затварају у петак, 24. јуна 2022. у 17 часова.

3

РИБА President’s Medals 2022

Обавештавамо вас да су номинације за РИБА President’s Medals за 2022. годину отворене за архитектонске школе широм света.

Ове награде су први пут додељене 1836. године, и представљају најдуготрајније и најпрестижније награде за архитектонско образовање на свету. Од првих дана, циљ ових награда је био да се прослави допринос архитектуре друштвеном бољитку награђивањем иновација и компетенција у архитектонском образовању.
Архитектонски факултет у Београду је позван да учествује у овогодишњим наградама тако што ће номиновати радове у следећим категоријама:
• Једна дисертација као једна номинација за РИБА медаљу за дисертацију – рок истиче у петак, 15. јула 2022. године у 15 часова;
• Највише два дизајнерска пројекта као две различита номинације за РИБА бронзану медаљу – рок за слање радова у овој категорији је 15 часова у петак, 22. јула 2022.године;
• Највише два дизајнерска пројекта као две различите номинације за РИБА Сребрну медаљу, – р ок за слање радова у овој категорији је 15 часова у петак, 29. јула 2022. године;

Додатне информације доступне су на линку http://www.presidentsmedals.com/.