UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

TESLAS

Arhitektonski fakultet u Beogradu poziva sve zainteresovane, nastavno osoblje na svim fakultetima u Srbiji i zaposlene u odeljenjima za međunarodnu saradnju na završnu radionicu koja se održava 14. juna na Arhitektonskom fakultetu u svečanoj sali od 11:00 do 16:00, u okviru saradnje uspostavljene između Ajova Univerziteta u Ajovi, SAD i Univerziteta u Beogradu 2019. godine.
Tema radionice je Povećanje mobilnosti studenata između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Ambasada SAD u Srbiji i Biro za obrazovanje i kulturu pri Stejt departmentu Sjedinjenih Američkih Država finansiraju ovaj događaj preko SAEG granta.
JFDP alumni v. prof. dr Uroš Radosavljević sa Arhitektonskog fakulteta i njegov JFDP logistički koordinator profesor dr Džeri Entoni (Jerry Anthony) sa Univerziteta u Ajovi, dok je v. prof. Radosavljević bio u Americi na programu profesionalnog razvoja koji se zvao JFDP, uspostavili su program razmene studenata TESLAS (Two-way Exchange Semester Linking America and Serbia) između njihove dve institucije, uz pomoć organizacije American Councils preko SAEG granta.

Podelićemo naša iskustva kako je program uspostavljen od samog početka, naše izazove i uspehe, i čućemo kakve su impresije prve dve učesnice TESLAS programa o njihovom nedavnom boravku u Americi.
Dragan Živojinović sa Fakulteta političkih nauka će pričati o svom iskustvu uspostavljanja dva programa razmene između njegovog fakulteta i američkih institucija, kao i o University Partnetnership programu kojim rukovodi Ambasada SAD u Beogradu – ovo je program finansijske podrške za uspostavljanje programa razmene između američkih i srpskih univerziteta.
Ovo je link preko kojeg možete da se prijavite za radionicu: https://ais.americancouncils.org/teslas.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 13. jun, 2022.

Agenda radionice