УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

TESLAS

Архитектонски факултет у Београду позива све заинтересоване, наставно особље на свим факултетима у Србији и запослене у одељењима за међународну сарадњу на завршну радионицу која се одржава 14. јуна на Архитектонском факултету у свечаној сали од 11:00 до 16:00, у оквиру сарадње успостављене између Ајова Универзитета у Ајови, САД и Универзитета у Београду 2019. године.
Тема радионице је Повећање мобилности студената између Србије и Сједињених Америчких Држава. Амбасада САД у Србији и Биро за образовање и културу при Стејт департменту Сједињених Америчких Држава финансирају овај догађај преко САЕГ гранта.
ЈФДП алумни в. проф. др Урош Радосављевић са Архитектонског факултета и његов ЈФДП логистички kоординатор професор др Џери Ентони (Jerry Anthony) са Универзитета у Ајови, док је в. проф. Радосављевић био у Америци на програму професионалног развоја који се звао ЈФДП, успоставили су програм размене студената ТЕСЛАС (Two-way Exchange Semester Linking America and Serbia) између њихове две институције, уз помоћ организације American Councils преко SAEG гранта.

Поделићемо наша искуства како је програм успостављен од самог почетка, наше изазове и успехе, и чућемо какве су импресије прве две учеснице ТЕСЛАС програма о њиховом недавном боравку у Америци.
Драган Живојиновић са Факултета политичких наука ће причати о свом искуству успостављања два програма размене између његовог факултета и америчких институција, као и о University Partnetnership програму којим руководи Амбасада САД у Београду – ово је програм финансијске подршке за успостављање програма размене између америчких и српских универзитета.
Ово је линк преко којег можете да се пријавите за радионицу: хттпс://аис.америцанцоунцилс.орг/теслас.

Крајњи рок за подношење пријава је 13. јун, 2022.

Агенда радионице