UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

IMG_4240

Obaveštavamo sve nastavnike, saradnike i studente Univerziteta u Beogradu – Arhitektonskog fakulteta, kao i javnost, da je u okviru studentske radionice pod nazivom Modeli arhitekture – stvaralaštvo arhitekte Nikole Dobrovića koja je formirana u tekućem semestru 2021/2022. godine na Departmanu za arhitekturu kao deo aktivnosti koje Arhitektonski fakultet organizuje povodom obeležavanja 125 godina od rođenja istaknutog akademika i profesora Nikole Dobrovića, a pod mentorstvom vanrednog profesora mr Zorana Abadića i asistenta sa doktoratom dr Jelene Bogosavljević, ukupno 17 studenata master akademskih studija arhitekture izradilo 6 maketa njegovih realizovanih i nerealizovanih ostvarenja: TERAZIJSKA TERASA koju su izradili Olivera Samardžić, Nevena Đuričić, Milica Vulović, Milica Veljović i Maša Žegarac; HOTEL GRAND koju su izradili Anja Ljujić, Miodrag Novaković, Tijana Grujičić i Ljubica Živanović; VILA SVID koju su izradile Jovana Đurovski i Tatjana Đuričić; VILA MUDRA U SREBRENOM koju su izradile Danica Kostić i Anđela Aranđelović; VILA VESNA koju su izradile Vera Vranić i Matea Prokić; LETNJIKOVAC DOBROVIĆ koju su izradili Teodor Jovanović i David Volarević. 

 

Makete su izrađene u saradnji Arhitektonskog fakulteta i kompanije JAF d.o.o. u svrhu izlaganja na izložbi Nikola Dobrović – Pod zastavama modernih pokreta, autora dr Marte Vukotić Lazar i mr Bojana Kovačevića u organizaciji Srpske Akademije Nauka i umetnosti u Beogradu. 

 

Tim povodom pozivamo sve nastavnike, saradnike i studente da posete ovu značajnu izložbu čije je svečano otvaranje od strane profesora i akademika Milana Lojanice predviđeno u utorak 24.05.2022. godine u 19:00 časova u galeriji SANU, Kneza Mihaila 35 u Beogradu. 

 

 

Rukovodioci radionice, 

mr Zoran Abadić, vanredni profesor 

dr Jelena Bogosavljević, asistent sa doktoratom 

IMG_4000

IMG_4019

IMG_4029

IMG_4161

IMG_4217