УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IMG_4240

Обавештавамо све наставнике, сараднике и студенте Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, као и јавност, да је у оквиру студентске радионице под називом Модели архитектуре – стваралаштво архитекте Николе Добровића која је формирана у текућем семестру 2021/2022. године на Департману за архитектуру као део активности које Архитектонски факултет организује поводом обележавања 125 година од рођења истакнутог академика и професора Николе Добровића, а под менторством ванредног професора мр Зорана Абадића и асистента са докторатом др Јелене Богосављевић, укупно 17 студената мастер академских студија архитектуре израдило 6 макета његових реализованих и нереализованих остварења: ТЕРАЗИЈСКА ТЕРАСА коју су израдили Оливера Самарџић, Невена Ђуричић, Милица Вуловић, Милица Вељовић и Маша Жегарац; ХОТЕЛ ГРАНД коју су израдили Ања Љујић, Миодраг Новаковић, Тијана Грујичић и Љубица Живановић; ВИЛА СВИД коју су израдиле Јована Ђуровски и Татјана Ђуричић; ВИЛА МУДРА У СРЕБРЕНОМ коју су израдиле Даница Костић и Анђела Аранђеловић; ВИЛА ВЕСНА коју су израдиле Вера Вранић и Матеа Прокић; ЛЕТЊИКОВАЦ ДОБРОВИЋ коју су израдили Теодор Јовановић и Давид Воларевић. 

 

Макете су израђене у сарадњи Архитектонског факултета и компаније ЈАФ д.о.о. у сврху излагања на изложби Никола Добровић – Под заставама модерних покрета, аутора др Марте Вукотић Лазар и мр Бојана Ковачевића у организацији Српске Академије Наука и уметности у Београду. 

 

Тим поводом позивамо све наставнике, сараднике и студенте да посете ову значајну изложбу чије је свечано отварање од стране професора и академика Милана Лојанице предвиђено у уторак 24.05.2022. године у 19:00 часова у галерији САНУ, Кнеза Михаила 35 у Београду. 

 

 

Руководиоци радионице, 

мр Зоран Абадић, ванредни професор 

др Јелена Богосављевић, асистент са докторатом 

IMG_4000

IMG_4019

IMG_4029

IMG_4161

IMG_4217