UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Objava 1

Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu 22. maja od 11-13 časova učestvuje u realizaciji radionice pod nazivom “Zajedničko planiranje bloka 37” u okviru BINA manifestacije, gde je osnovni cilj da se ojača veza između stanovnika i otvorenog javnog prostora ovog bloka. Stručnjaci i studenti sa Arhitektonskog fakulteta će kroz diskusiju sa lokalnom zajednicom doći do zaključaka o aktuelnim problemima i potencijalima u okviru otvorenog javnog prostora.

Kao rezultat ove aktivnosti se očekuju predlozi intervencija poput uređenja manjih prostornih celina koje lokalna zajednica može da komentariše i ocenjuje tokom čitavog događaja. Na ovaj način se prepoznaju i uspostavljaju zajedničke vrednosti u okviru prostora svakodnevnog života.

Radionica se realizuje kroz saradnju BINA, partnera projekta EU Višegrad fonda, Arhitektonskog fakulteta i Udruženja građana „Blok 37″. Svi studenti koji su zainteresovani da učestvuju u radionici mogu da se jave na mail asistentu Predragu Jovanoviću (predrag.jovanovic@arh.bg.ac.rs) najkasnije do petka 20. maja do 15:00 časova.