UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Partner Projects - Annex 2B - Logo (1)

European Heritage Volunteers (EVH) – Nemačka volonterska organizacija aktivna više od dvadeset godina u polju kulturne baštine ima za cilj da svojim delovanjem kroz praktične i obrazovne projekte uspostavi vezu između volonterskog rada i kulturne baštine. Projekti su organizovani u saradnji sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama i namenjeni su kako profesionalcima tako i amaterima koji nemaju prethodne veštine ili znanja u oblasti kulturne baštine. Cilj projekata je skretanje pažnje javnosti na važnost delovanja i aktivizma u očuvanju, obnovi i revitalizaciji baštine. Kroz volonterski rad na projektima omogućava se umrežavanje mladih stručnjaka širom Evrope, razmenjuju se iskustva, ideje i podstiče interakcija. Teme projekata su veoma raznolike kao i lokacije na kojima se održavaju a nalaze se širom Evrope, od Portugala na zapadu do Jermenije na istoku i od Rusije na severu do Italije na jugu.

Pozivaju se svi zainteresovani studenti Arhitektonskog i Filozofskog fakulteta da prisutvuju prezentaciji programa koja će se održati 08.04.2022. u period od 14 do 16 časova preko platforme Teams.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, molimo sve zainteresovane studente i studentkinje, koji žele da slušaju predavanja, da se obavezno prijave na sledeći mail: predavanje.ehv@arh.bg.ac.rs

Više informacija o projektima možete naći na sledećem linku: https://linktr.ee/europeanheritagevolunteers

2