УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

beldocs 2022 logo

Ако си љубитељ филмова, волиш да се дружиш и желиш да упознаш нове људе, придружи се тиму 15. Међународног фестивала документарног филма Beldocs, који ће се ове године одржати у мају у Београду!

Волонтирање на Beldocs фестивалу ти пружа јединствену прилику да постанеш део међународног филмског фестивала и да стекнеш практично искуство у организацији културног догађаја. Такође, волонтирање ти омогућава да бесплатно гледаш најбоље документарне филмове из читавог света и да се упознаш са њиховим ауторима и многим другим професионалцима из света филма. По завршетку фестивала биће ти уручен сертификат о волонтирању, док највреднијег очекује путовање на неки од престижних међународних филмских фестивала.

Имаћеш прилику да радиш у оквиру следећих фестивалских сектора, које ћеш одабрати према својим интересовањима и које ћемо формирати полазећи од организационих потреба фестивала:

ПР – рад у тиму који укључује односе са медијима, интервјуисање гостију, припрему материјала за медије, асистирање у организацији конференција за медије и друге ПР активности

Протокол – рад на инфо пултовима на различитим локацијама фестивала, пружање информација гостима фестивала, дистрибуција карата и позивница

Промоција – организација промотивних догађаја у сусрет фестивалу, дистрибуција промотивног материјала, истраживање циљне публике филмова, комуникација са факултетима, школама, институцијама и организацијама цивилног друштва

Hospitality – дочекивање и организација боравка гостију фестивала, дружење са редитељима, продуцентима, протагонистима филмова и осталим филмским професионалцима

Фотографија & видео – неопходни су нам фотографи, камермани, монтажери и сниматељи звука за документовање фестивалских догађаја.

Продукција – Продукција фестивала – прикупљање, организовање и дистрибуција информација и материјала потребних за функционисање свих сектора фестивала, координација и реализација припрема програмских активности, организација отварања и затварања фестивала.

Овим позивом такође се охрабрују особе са хендикепом да се пријаве да волонтирају на  фестивалу.

За пријаву је неопходно да сви кандидати попуне онлине формулар до 18. марта 2022. године.

Напомена: Припремне активности за 15. издање Beldocs фестивала са учешћем волонтера, у зависности од сектора, почињу у другој половини марта или у априлу. За више информација можете писати на volonteri@beldocs.rs.