УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

IMG-7028

Обавештавамо вас да је остало још недељу дана да погледате изложбу у северном Арсеналу у Венецији на којој међу познатим уметницима из целог света излаже и наш колега, доцент др Андреј Јосифовски.

У фебруару ове године Андреј је изабран за финалисту престижне Arte Laguna Prize 15  изложбе у категорији скулптура и инсталација са радом „Златни цвет“.

Како пише у образложењу жирија, радови Андреја Јосифовског, заједно са 120 радова који су изложени, имају задатак да представљају мапу актуелне међународне савремене уметничке сцене.
Уметнички рад Андреја Јосифовског одабран је, међу више од 12.000 радова пријављених на конкурс, од стране жирија који су чинили значајни критичари и кустоси: Маттео Галбиати (Италија) – ликовни критичар и кустос; Марцус Фаирс (Уједињено Краљевство) – Оснивач и главни уредник Дезеен-а; Тошијуки Кита (Јапан) – јапански дизајнер, награђен АДИ наградом за животно дело „Compasso d’Oro alla carriera internazionale”.

Арте Лагуна награда је међународно уметничко такмичење које се одржава сваке године у Венецији.
Колективна изложба Arte Laguna Prize 15  организована је под покровитељством Министарства спољних послова Италије и Министарства културе Италије.

Изложба је отворена 2.10.2021., а затвара се у недељу 21.11.2021.

IMG-3829

15

7

IMG-7019