УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ФОНДАЦИЈЕ МИЛАНА СТЕФАНОВИЋА-СМЕДЕРЕВЦА И СУПРУГЕ ДАРИНКЕ ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022 ГОДИНУ

Univerzitet_u_Beogradu

Расписује се Конкурс за доделу 6 (шест) стипендија Фондације Милана Стефaновића-Смедеревца и супруге Даринке студентима Универзитета у Београду са факултета на којима се подстиче развој менаџмента, као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине, за школску 2021/2022 годину.

На Конкурс се могу пријавити студенти уписани први пут у текућој школској години на основне академске студије факултета Универзитета у Београду на којима се подстиче развој менаџмента као и других научних дисциплина чији је предмет унапређење трговине, чије се школовање у школској 2021/2022 години финансира из буџета Републике Србије и који нису губили ниједну годину током студија, уз максималну ефикасност током студирања.

На конкурс се могу пријавити студенти од друге године основних студија.

Критеријуми за утврђивање редоследа су:

1)  просечна оцена свих положених испита из претходних година студија: најмање 8,50 (од 8,5 до 10 бодова)

2) ефикасност студирања, која се мери бројем укупно остварених ЕСПБ бодова током студирања.

Број бодова за рангирање студената утврдиће се према следећој формули:

Б = О + Бос / Бук + 0,0075 x Бос, где је: О – просечна оцена свих положених испита током студирања, Бос – број остварених ЕСПБ бодова током студирања и Бук – укупан број ЕСПБ бодова на студијском програму.

Предност ће имати студенти који су уписани на акредитовани студијски програм/модул менаџмента или трговине.    

Студенти који су корисници других стипендија, немају право на стипендију Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке.

Стипендија се додељује за временски период од десет месеци у месечном нето износу од 10.000,00 (словима: десетхиљада) динара.

Потребна документација:

  1. Пријава (Образац преузети у PDF формату са интернет странице Универзитета у Београду, у делу „Стипендије и конкурси“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),
  2. Уверење факултета о упису школске 2021/2022 године у статусу студента који се финансира из буџета Републике Србије,
  3. Уверење факултета о положеним испитима, просечној оцени свих положених испита из претходних година студија и броју остварених ЕСПБ бодова,
  4. Изјава да студент није корисник стипендије из буџета Републике Србије (Образац преузети у PDF формату са интернет странице Универзитета у Београду http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php), у делу „Стипендије и конкурси“ и
  5. Штампани подаци са електронске личне карте или фотокопија важеће личне карте.

Рок за подношење пријава је од 25. октобра до 25. новембра 2021. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг бр. 1 са назнаком – за Конкурс Фондације Милана Стефановића-Смедеревца и супруге Даринке.

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета и универзитетских задужбина и фондација, на телефон:  (011) 3207-426 и на e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.   

Избор кандидата за доделу стипендија врши Одбор Задужбине, о чему објављује одлуку на интернет страници Универзитета у Београду, у делу „Стипендије и конкурси“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php. 

Уколико два или више кандидата, који су рангирани на последњем месту, имају исти број бодова за рангирање, предност ће имати онај кандидат који има остварен већи број ЕСПБ бодова. У случају да кандидати имају исти и број ЕСПБ бодова, равноправно ће делити стипендију.

Одбор може донети одлуку о додели мањег или већег броја стипендија у зависности од расположивих средстава у тренутку доношења одлуке.

На одлуку о додели стипендије студент има право приговора Одбору Фондације у року од 8 (осам) дана од дана објављивања одлуке.

 

Пријава

Изјава