УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/sr/opportunita/borse_di_studio/per_nome_abitanti_in_italia/bando-per-borse-di-studio-in-italia.html

 

Министарство за спољне послове и међународну сарадњу Републике Италије ставља на располагање српским држављанима 42 месеца стипендија за академску 2021-2022. годину. Месечни износ стипендије која се може доделити за период од 9, 6 или 3 месеца је у вредности од 900,00 евра (девет стотина евра). Стипендије је могуће доделити само за следеће студијске програме: двогодишњи мастер програми (“lauree magistrali”); студијски програми на уметничким академијама у оквиру институције “АФАМ”; докторске студије; исраживачки пројекти у сарадњи са италијанским ментором; као и за курсеве италијанског језика. Када је у питању критеријум за обнову стипендије за 2021-2022 академску годину неопходно је да је кандидат током академске 2020-2021. године освојио најмање 15 бодова.

 

Прилаже се текст конкурса са одредбама за пријаву кандидата и са неопходним инструкцијама. Конкурс је такође објављен на порталу који је посвећен стипендијама “Study in Italy” (https://studyinitaly.esteri.it). На том истом проталу ће бити унете, на италијанском и на енглеском језику, све корисне информације за оне студенте који победе на конкурсу и добију стипендију, како би им се олакшала процедура студијског боравка у Италији, подразумевајући и упутства за упис на одабрани универзитет, тромесечни начин исплате стипендије, као и осигурање. Конкурс ће бити отворен до 13. јула у 14.00 сати (по италијанском времену); кандидатуре поднете после овог рока неће моћи да буду узете у обзир.

 

Амбасада Италије у Београду је надлежна за евалуацију и селекцију кандидатура, као и за доделу стипендија на основу следећих критеријума: цуррицулум кандидата, језичке компетенције, као и на основу обављеног интервјуа (уз поштовање локалних прописа у вези са пандемијом Цовид-19) од стране комисије која ће бити номинована.

CALL FOR APPLICATIONS

 

https://www.esteri.it/mae/en/servizi/stranieri/opportunita/borsestudio_stranieri.html