UNIVERZITET U BEOGRADU
ARHITEKTONSKI
FAKULTET
BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA 73/II, 11120 BEOGRAD
  • en
  • sr

Letnja škola: Odgovorno obnavljanje zgrada kulturne baštine kao osnova održivog i visokokvalitetnog života

University-Ljubljana-visualhunt

Prva letnja škola održivog nasleđa Univerziteta u Ljubljani pod nazivom Odgovorno obnavljanje zgrada kulturne baštine kao osnova održivog i visokokvalitetnog života održaće se između 21. i 24. juna 2021. godine, u zajedničkoj organizaciji Interdisciplinarnog i međufakultetskog instituta Univerziteta u Ljubljani i ICOMOS Slovenija, pod pokroviteljstvom Slovenačke nacionalne komisije za UNESKO.

Tema je fokusirana na trenutnu praksu poboljšanja energetskih performansi stambenih zgrada 19. i 20. veka, koja predstavlja važan potencijal održivog razvoja kao i mogućnosti efikasne primene cirkularne ekonomije u praksi. Kako su u mnogim slučajevima ove zgrade važan deo arhitektonskog nasleđa, fokus će nam biti na pitanjima kako sačuvati vrednosti ovog nasleđa i kako u njih uvesti kvalitete savremenog življenja. Renoviranje mora biti sveobuhvatno, a ne samo da uključuje dodavanje termoizolovanih koverti. Da bismo postigli ciljeve održivog razvoja, stvarajući na taj način bolji život za sve, Ovo uključuje uspostavljanje sveobuhvatnih rešenja i okupljanje svih zainteresovanih strana.
Letnja škola će uključivati razgovore renomiranih međunarodnih i slovenačkih stručnjaka.

Ova letnja škola namenjena je studentima, kao i svima koji se u praksi suočavaju sa problemima o kojima je reč: stručnjacima za zaštitu nasleđa i poboljšanje energetskih performansi, vlasnicima stanova i raznim donosiocima odluka u Sloveniji i šire.

Jezik letnje škole biće engleski, radionice će se održavati i na slovenačkom.

Za svoje učešće u letnjoj školi, studenti upisani na master studijski program biće nagrađeni sa 3 ESPB.

Svi učesnici će dobiti Potvrdu o učešću po završetku letnje škole.

Rok za prijavu je 15. maj 2021.

 

Više informacija o letnjoj školi i programu: http://www.fa.uni-lj.si/default.asp?id=3125

Obrazac prijave: http://www.fa.uni-lj.si/filelib/obvestila/2021/poletna_sola_en_mar_2021_application.pdf

Dodatne informacije: trajnostna.dediscina@fa-uni-lj.si