УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ
АРХИТЕКТОНСКИ
ФАКУЛТЕТ
БУЛЕВАР КРАЉА АЛЕКСАНДРА 73/II, 11120 БЕОГРАД
  • en
  • sr

Задовољство нам је да поделимо информације о успешном почетку реализације новог пројекта Ерасмус+ стратешких партнерстава у области високог образовања за који је Универзитет у Београду Архитектонски факултет водећа институција.

00_Cover za sajt (1)

Пројекат под називом Јачање свести о наслеђу и одрживости изграђеног окружења у високом образовању у области архитектуре и урбанизма (Enhancing of Heritage Awareness and Sustainability of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education), ХЕРСУС настоји да побољша и тестира иновативне наставне праксе у пољу одрживости грађене средине и наслеђа, те да оснажи компетентност и мотивацију наставника и истраживача у области архитектуре и урбанизма да укључе елементе наставних планова и програма који ће имати иновативне резултате примењиве у пољу едукације, истраживања и праксе. За више информација о пројекту и члановима конзорцијума можете погледати званичан вебсајт пројекта http://hersus.org/.

У складу са планираним пројектним активностима, позивамо Вас да узмете учешће у првом ХЕРСУС научно-стручном и дисеминационом скупу који ће бити организован у форми вебинара од 18. до 19. фебруара 2021. године путем платформе Zoom и који ће бити отворен за све заинтересоване наставнике, истраживаче, студенте, професионалце релеватне за тему пројекта. Вебинар је организован од стране Универзитета у Београду – Архитектонског факултета, уз подршку свих високошколских установа које учествују на пројекту. Званичан језик скупа је енглески.

Вебинар ће укључити три централне активности:

  1. Први међународни састанак пројектног тима (Transnational Project Meetings),
  2. Први догађај за представљање резултата пројекта (Multiplier Events) у оквир ког ће кроз серију тематских презентација бити представљени резултати првих истраживачких активности,
  3. Прву активност учења/подучавања/обука (Learning/Training/Teaching Activities) у форми Семинара о наставним методологијама за одрживост грађене средине и развоја свести о наслеђу.

Први догађај за представљање резултата пројекта, ХЕРСУС уводна презентација, планиран је у виду интерактивног дијалога, окупљајући ХЕРСУС придружене партнере, као и ширу професионалну и академску заједницу. У оквиру ове сесије биће представљене информације о члановима конзорцијума, заједно са презентацијом остварних и очекиваних резултата пројекта.

У оквиру Семинара биће реализовано седам keynote предавања у оквиру три водеће теме: (а) Реконструкција, (б) Поновна употреба наслеђа и (ц) Резилијентност и климатске промене, док ће представници свих пет школа које учествују у конзорцијуму презентовати специфичне наставне методологије.

02_Keynotes

HERSUS Webinar Keynote Lecturers

03_Teaching Methodologies

HERSUS Webinar Teaching Methodologies Session.

Линк за регистрацију:

https://zoom.us/webinar/register/4216124411705/WN_8Q_EKHsHRBCVWrVUcgzH1Q

Више информација о пројекту и вебинару:

hersus.org

Линк ка комплетној Агенди:

http://hersus.org/wp-content/uploads/2021/02/HERSUS-Webinar-Agenda.pdf

04_Logos